Botox

Botox

Botox is een middel dat gebruikt wordt om bepaalde spieractiviteit te verminderen. In de medische cosmetiek wordt Botox gebruikt om de spieractiviteit en daarmee de actieve rimpelvorming van het voorhoofd, frons en ogen te verzachten. Vaak verhelpt het ook hoofdpijn.

Botox wordt direct in de spier ingebracht en zorgt ervoor dat de zenuw de betreffende spier (tijdelijk) niet meer kan activeren. Dit effect treedt enkele dagen na de behandeling op en duurt enkele maanden. Hierna is Botox uitgewerkt. Het wordt veel gebruikt voor fronsen, wenkbrauwen optrekken of lachrimpeltjes rond de ogen.

Botox is vanaf € 150,00 per zone. De kosten hangen af van het aantal te behandelen regio’s. Bijvoorbeeld: de fronsrimpel is één regio, de voorhoofdsrimpels zijn één regio en de lachrimpels rondom de beide ogen zijn één regio.

PrijzenPrijzen

Botox Dry

Transpiratie/zweetproblemen verdwijnen voor 9 maanden met Botox Dry

Geschikt voor handen, oksels en voeten.

De voordelen op een rij:

  • Botox Dry is in 90 tot 95% van de gevallen effectief
  • Overmatige zweetproductie op de handen of voeten, onder de oksels of op het aangezicht verdwijnt volledig
  • Het effect houdt 6 tot 12 maanden stand
  • Herhaling van de behandeling is probleemloos mogelijk
  • De behandeling is nagenoeg pijnloos

Afspraak maken

Botox migraine

Botox Migraine

Veel mensen hebben last van spanningshoofdpijn of migraine. Hoewel de precieze oorzaken van de meeste hoofdpijnvormen onbekend zijn, zijn er aanwijzingen dat onder andere verhoogde spanningen in bepaalde spieren een rol spelen.

Botox is niet alleen geschikt om rimpels tegen te gaan. Verschillende onderzoeken toonden aan dat Botox een einde kan maken aan migraine en andere hoofdpijnaanvallen.

Van Botox® is aangetoond dat het een effectief middel is ter behandeling van hoofdpijnvormen veroorzaakt door een verhoogde spierspanning. Het werkingsmechanisme is nog steeds onderwerp van verschillende onderzoeken, maar ervaring leert dat ongeveer 75% van de mensen met migraine- en andere hoofdpijnklachten baat hebben bij het gebruik van Botox. Bij deze mensen ontstaat er een duidelijke verlichting van de klachten. Hun normale dosis van hoofdpijnmedicatie werd zelfs met driekwart vermindert.

Door middel van een aantal prikjes met Botox® in de spier wordt deze minder sterk gemaakt. Over het algemeen is een behandeling van de fronsspier voldoende om een duidelijke verbetering van de klachten te bewerkstelligen. Soms kan op geleide van pijn ook de achterzijde van het hoofd behandeld worden. Om voor iedere cliënt de meest geschikte behandeling vast te stellen, worden cliënten gevraagd een dagboek bij te houden en daarin te “scoren” wat het effect van de Botox®- behandeling op de hoofdpijnklachten is.

Het effect van de behandeling is altijd tijdelijk (6-10 maanden).

Prijsindicatie: Vanaf € 150,00

Afspraak maken

Botox migraine