Fillers

Restylane

Het huidverouderingsproces wordt beïnvloed door zowel intrinsieke als extrinsieke factoren. Hoewel de afbraak van collageen en elastinevezels en de vermindering van de kwaliteit van het lichaamseigen hyaluronzuur vooral genetisch bepaald zijn, zijn er ook extrinsieke factoren (levensstijl) die het huidverouderingsproces versnellen of vertragen. Deze extrinsieke factoren zijn de factoren die we zelf kunnen beïnvloeden.

Roken, alcoholgebruik, overmatige blootstelling aan de zon en stress versnellen onze biologische klok. Van al deze factoren is overmatige blootstelling aan de zon (uv-straling) het meest schadelijk voor de huid.

Restylane-producten kunnen de klok niet terugdraaien, maar kunnen wel de vochtbalans van de huid herstellen en de huidstructuur en de elasticiteit aanmerkelijk verbeteren. Bovendien kan Restylane rimpels opvullen en het gezicht weer volume geven.

Veroudering van het gezicht

Het gezichtsverouderingsproces wordt beïnvloed door verschillende soorten weefsels, waaronder huidweefsel, vetweefsel, spierweefsel en botweefsel. Als er in een van deze structurele lagen iets verandert, heeft dat ook zijn uitwerking op de andere lagen.

Huid

Naarmate de huid ouder wordt, wordt de middelste huidlaag (de lederhuid) dunner als gevolg van collageenverlies. Ook neemt de elasticiteit van de huid af (door een gebrek aan elastine) en vermindert de hydratatie (door afname van de hoeveelheid lichaamseigen hyaluronzuur).

Door dit verlies van elastine en hyaluronzuur wordt de huid:

  • Droger
  • Minder elastisch
  • Minder soepel
  • Dunner

Vet

Het vet in het gezicht is verdeeld in vetkussentjes. Naarmate we ouder worden, raken we vet kwijt of wordt het vet anders verdeeld. Daarnaast verschuiven de vetkussentjes ten opzichte van elkaar. In de loop der jaren worden de botstructuur, lijnen en rimpels duidelijker zichtbaar.

35 jaar

45 jaar

55 jaar

Bot

In de loop der jaren neemt de hoeveelheid botweefsel in ons gezicht sterk af. Veroudering van de botten in het gezicht kan het gevolg zijn van wijzigingen in de relatieve dynamiek van botopbouw en botafbraak.

Botrecessie leidt tot dunnere botten, waardoor het bovenliggende weefsel geen steun meer heeft. Hierdoor wordt de huid slapper en gaat deze hangen, met aanzienlijke veranderingen in het bovenliggende zachte weefsel en de huid tot gevolg.

35 jaar

45 jaar

55 jaar